قبل از خرید خودرو در ترکیه باید بدانیم :
در ترکیه برای حملونقل گزینههای بسیار زیادی در پیش روی شما قرار دارد. از مترو و اتوبوسهای شبانه روزی گرفته تا ون و تراموا. بسته به اینکه در چه شهری برای چه منظوری زندگی میکنید و بیشترین خرید خودرو در ترکیه محلهایی که به آنها میروید در کجای آن شهر قرار دارد، بهتر است از این وسایل استفاده کنید.
مثلا در استانبول با ماشین شخصی در شهر تردد کردن، چندان انتخاب مناسبی نیست. وقت و هزینه بیشتری از شما میطلبد و کلافهتان خواهد کرد. برعکس در آنتالیا با اینکه اتوبوس و باقی وسایل نقلیه همه جای شهر را پوشش میدهند ولی همچنان ماشین داشتن گزینه مناسبی است.
حتی اگر کاری که برای انجام آن به فکر خرید خودرو در ترکیه افتادهاید، قرار نیست دائمی باشد، گزینه اجاره ماشین هم برای شما روی میز است. پس قبل از هر چیز شما باید از خودتان بپرسید که چرا به خرید خودرو در ترکیه نیاز دارم؟
این سؤال زمانی که مهاجر هستید و یا اقامت کوتاه مدت دارید، بسیار سؤال مهمی است. چون خرید خودرو در اقامتهای کوتاهمدت ابدا توصیه نمیشود. حتی اگر ماشین لوکسی در ایران دارید بهتر است با خود به ترکیه ببرید تا اینکه ماشین بخرید. علاوه بر اینها ممکن است ماشین واقعا برای محل زندگی شما گزینه رفت و آمدی مناسبی نباشد و تنها مسبب هزینه و گرفتاری شود. این سؤال نه تنها اگر خرید ماشین گزینه خوبی برای شما نباشد، مانع شما خواهد شد، بلکه بعدتر شما را برای یافتن ماشین مناسبتان هدایت خواهد کرد.
حالا که مطمئن شدید به خرید اتومبیل نیاز دارید به سراغ سؤال بعد میرویم. قبل از طرح سؤال باید بدانید که علاوه بر گزینههای زیاد و مؤثر حملونقلی حتی برای خرید ماشین شما گزینههای زیادی دارید. پس باید تا جای ممکن برحسب نیاز و بودجهتان گزینهها را محدود کنید.
یکی از چیزهایی که انتخاب شما را به شکل درستی میداند انتخاب میان خودروهای بنزینی یا دیزلی است. درواقع سؤال این است که خودروهای دیزلی را مناسبتر میدانید یا بنزینی؟
البته این سؤالی نیست که پاسخش چندان به متغیرهای گوناگون بستگی داشته باشد. درواقع ما در جواب این سوال میتوانیم به شما کمک کنیم. ماشینهای بنزینی ارزانتر از ماشینهای دیزل یا مازوت در ترکیه هستند. ولی با این وجود ماشینهای دیزلی محبوبترند! زیرا این ماشینها هم مصرف سوخت کمتری دارند و هم قیمت سوخت کمتری. علاوه بر این سالانه افت قیمت کمتری دارند. به عبارتی شاید خرید اولیه ماشینهای بنزینی برایتان ارزانتر تمام شود ولی در درازمدت میبینید که خرید ماشین دیزلی خریدی مقرونبهصرفه بوده است.
سوال سومی که باید بپرسید کاملا به بودجهتان مربوط میشود. اینکه خودرو نو بخرید یا دستدوم. البته در ترکیه خرید اتومبیلهای دستدوم رواج دارد ولی مسلما خرید اتومبیل نو، خریدی به صرفهتر است. از طرفی خرید ماشین دست دوم دقت بسیاری میخواهد. درواقع چیزی نیست که بتواند خرید شما را ضمانت کند در حالی که برای ماشینهای نو چنین اتفاقی نمیافتد.توجه داشته باشید که برای خرید خودرو شما نیازمند داشتن اقامت و یا شماره اتباع خارجی (Yabancı Kimlik Numarası) هستید.
بازار خودروی ترکیه
بازار اتومبیل ترکیه بازاری با تنوع بالا شامل انواع برندها و مدل های متفاوت میباشد، برندهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی همه و همه در این بازار حضور دارند و شرکت هایی مانند رنو، فیات، تویوتا، هوندا، هیوندای و فورد برای افزایش فروش خود و کاهش قیمت ها در این کشور خط تولید راه اندازی کرده اند. از پرفروش ترین برندهای خودرو ترکیه در سال 2018 به ترتیب میتوان برندهای رنو، فیات، فولکس واگن، فورد، تویوتا، هیوندای و پژو را نام برد.
بازار فروش خودروهای کارکرده به طور متوسط 10 برابر خودروهای صفر است. یعنی در ازای فروش هر عدد خودرو صفر در ترکیه 10 فروش ماشین کارکرده برای ترکیه ثبت شده است که این نشان دهنده فعال بودن بازار خودروهای کارکرده می باشد.
بر خلاف ایران، در ترکیه خودروهای دیزل، یعنی خودروهایی که با سوخت گازوئیل (مازوت) کار می کنند نیز موجود می باشد، این خودروها به نسبت خودروهای بنزینی قیمت بالاتری داشته و بازار مشتری یا به اصطلاح طالب بیشتری دارند.
خرید خودروی صفر در ترکیه چگونه است؟
برای خرید خودرو صفر نخست کمپانی موردعلاقهتان یا جایی که میخواهید از آن خرید کنید را پیدا کنید و با مراجعه به وبسایت آنها مدل و قیمت اتومبیلی که دوست دارید را انتخاب کنید. قیمتها بهصورت آنلاین قابل مشاهده است و شما میتوانید مطمئن باشید که تغییر نکرده است. این روش خرید سادهترین شیوه ممکنه است.
از روی وبسایت نزدیکترین شعبه آن کمپانی به محل زندگیتان را پیدا کنید و برای دیدن ماشین و امتحان حضوری و سوارشدن و تست آن، به آنجا بروید. به هیچ وجه گول ظاهر مدرن و شیک نمایندگیها را نخورید. اینجا هم مطابق هر مغازه ترکی دیگر شما میتوانید چانه بزنید. مخصوصا اگر تمام پول خرید را نقدا پرداخت کنید تا 10 درصد تخفیف نصیبتان میشود.
پس خرید خودرو پلاک شده تحویل شما داده میشود. البته بعضا ممکن است مجبور باشید خودتان برای پلاک اقدام کنید. در این صورت برگهای به شما داده میشود که شما آن را به مرکز چاپ پلاک ارائه میکنید و پلاک ماشینتان را سفارش میدهید و پس از مدتی تحویل میگیرید.
خرید خودرو پلاک خارجی چگونه است؟
اگر شما اقامت کاری یا دانشجویی داشته باشید میتوانید اتومبیلهای پلاک خارجی بخرید. این ماشینها برخلاف ماشینهای پلاک ترک هزینه گمرک نداشتهاند. بنابراین این ماشینها ارزانترند و در 6 ماه اول هیچ نیازی به پرداخت مالیات ندارند. اما از طرفی دیگر فروش این ماشینها نیز دشوارتر است. زیرا حتما یک شهروند خارجی مانند خود شما با ویزای کار یا دانشجویی میتواند آن را از شما بخرد.
حواستان را جمع کنید که خودروتان نمونه وارداتی محدود نباشد. شاید داشتن یک اتومبیل خاص وسوسهبرانگیز به نظر برسد اما اگر کوچکترین مشکلی برای ماشین شما رخ بدهد، همه پولتان را باید صرف تعمیر خودرو کنید. خودروهای ساخت آلمان، فرانسه و ژاپن در ترکیه محبوب هستند. میتوانید از میان آنها بهترین انتخاب را داشته باشید.
در ترکیه خودرو صفر بخریم و یا دست دوم؟
در نگاه اول بدون شک بودجه ای که برای خرید اتومبیل در ترکیه در نظر گرفته اید تعیین کننده این امر است ولی با توجه به این که بحث کارشناسی خودرو در این کشور بسیار رایج میباشد، بنابراین شما می توانید با اطمینان خاطر بیشتر نسبت به خرید خودروهای کارکرده اقدام نمایید.
خرید خودرو صفر
شما می توانید با مراجعه به وب سایت کمپانی محبوبتان به قسمت لیست قیمت مراجعه کرده و قیمت مدل مورد نظر را مشاهده، بررسی و ارزیابی نمایید. تمامی شرکت ها در وب سایت خود قیمت های مدل های موجود را به صورت آنلاین ارائه می کنند و این امر به شما کمک می کند که به راحتی به انتخاب خودرو مورد نظر بپردازید. همچنین شرکت ها برای مشتریان خود امکاناتی نظیر تست سواری را نیز ارائه می کنند که به شما این امکان را میدهد که، راحتی و امکانات خودرو مورد نظرتان را از نزدیک لمس کرده و تصمیم گیری درستی نسبت به خرید خود داشته باشید. نزدیک ترین شعبه به محل اقامتتان را از وب سایت کمپانی پیدا کنید و حضوری به آنجا مراجعه کنید، دقت داشته باشید که امکان چانه زنی هم وجود دارد و شرکت ها برای مشتری هایی که پول نقد برای خرید خودرو پرداخت می کنند تا 10% تخفیف در نظر می گیرند. مدل مورد نظر را انتخاب کنید، بر سر قیمت توافق کنید و بقیه فرایند فروش را به شرکت بسپارید.
چگونه میتوان خودرو دستدوم خرید؟
شما میتوانید خیلی ساده به دنبال خودرو موردنظرتان بگردید و آن را پیدا کنید. برای گشتن به دنبال این خودرو میتوانید به گالریهای اتومبیل دستدوم، یا بخش دستدوم خود کمپانیها مراجعه کنید. علاوه بر اینها سایتهایی هستند که شما را به فروشنده حتی اگر یک گالری دست دوم فروشی یا یک کمپانی باشد، متصل میکنند.
به راحتی میتوانید برای یافتن خودرو مورد انتظار به یکی سایتهای آمده در زیر مراجعه کنید:
خوشبختانه در این وب سایتها امکان مقایسه قیمت، مشخصات و مدل خودرو وجود دارد.
پس از این مرحله چیزی که حتما توصیه میکنیم انجام دهید، مراجعه به کارشناس است. کارشناس میتواند تمامی اطلاعات درباره ماشین را به شما بگوید و شمارا از خریدتان مطمئن کند. هر نوع مغایرتی میان حرفهای فروشنده و کارشناس جای این را دارد که در خریدتان تجدید نظر کنید. درواقع اگر نظر کارشناس با حرفهای فروشنده مغایرت داشت، فروشنده باید هزینه کارشناس را بپردازد وگرنه شما ملزم به این پرداخت هستید.
البته باید پیش از آوردن کارشناس اینها را با فروشنده طی کنید. بهتر از کارشناس را شرکتهای بزرگی که در این زمینه خدمات ارائه میدهد درخواست کنید. اگر خرید شما از گالریها باشد، گالری باید کارشناسی و گارانتی 3 ماهه ماشینی که میخرید را تأمین کند.
پس از این باید به دفاتر ثبتاسناد رسمی یا نوتر بروید و ماشین را به نام خودتان بزنید. دقت کنید که اگر به زبان ترکی تسلط ندارید حتما باید یک مترجم به زبان فارسی در آنجا وجود داشته باشد و همهچیز را برایتان ترجمه کند. هزینههای قبلی ماشین، مثل مالیان یا جریمهها بر عهده فروشنده است ولی هزینه دفترخانه، ترجمه پاسپورت و مترجم با خودتان است. البته اگر توافق شود این هزینهها را نیز میتواند فروشنده بپردازد.
دو مسئلهای که پس از خرید خودرو در ترکیه باید برای آنها اقدام کنید!
بیمه:اولین مسئله بیمه است که نهایت زمان شما برای تهیه آن 15 روز است. بیمه قبلی ماشین با فروش آن باطل میشود و باید از نو بیمه شود. بهتر است همان لحظه خرید برای بیمه ماشینتان اقدام کنید و این مسئله مهم را پشت گوش نیندازید.پلاک:پس از گرفتن سند ماشین و کارت آن، شما یک ماه فرصت دارید تا پلاک ماشین را به نام خودتان بکنید. پس نخست از طریق سایت www.trafik.gov.tr تقاضای ملاقات حضوری میکنید و سپس با پاسپورت و کد مالیاتیتان همراه با آدرس به اداره پلیس مرکزی نزدیک به خودتان مراجعه کنید و درخواست پلاک بدهید. پلاک شما Ma تا Mz خواهد بود که نشانگر خارجیهای ترکیه است.
نکاتی که باید در مورد خرید خودرو در ترکیه بدانید:
- تفاوتی نمیکند که خودروی موردنظر شما نو است یا دستدوم. آن را از یک مرکز معتبر تهیه کنید.
- هزینه سوخت ماشینهای گازسوز، بسیار کمتر است ولی شما برای توقف ماشینتان در پارکینگهای عمومی و مسقف دچار مشکل خواهید بود.
- ماشینهای آلمانی، فرانسوی و ژاپنی محبوبترین هستند. پس هم خرید و نگهداریشان بهصرفه است، و هم در هنگام فروش افت قیمت کمتری دارند. البته مدلهایی مقل هیوندای و فورد نیز جایگاه خود را دارند و وابسته به کشور نیستند.
- پلاک ماشین را به 5664 ارسال کنید تا تنها با 5 لیر، از خسارتی که شرکت بیمه به شما میدهد با خبر شوید.
- در ترکیه هیچ قولنامهای وجود ندارد پس تا انتقال سند در دفاتر ثبت اسناد، پولی پرداخت نکنید. بهترین کار این است که وجه پرداختی را پس از انتقال سند، از طریق حساب بانکی بهحساب فرد منتقل کنید.
- اگر ماشین موردنظر دستدوم است و به ازای گذشت هرسال بیشتر از بیست هزار کیلومتر مسافت طی کرده است، از خرید آن خودداری کنید. این موارد اغلب ماشینهایی هستند که اجاره داده میشدند.
- برچسب hgs را از نزدیکترین اداره پست محل زندگی بگیرید و خیالتان از بابت جریمه اتوبانهای دارای عوارضی راحت باشد.
- برندهای مونتاژ ترکیه کیفیت خوبی دارند. حتی بد نیست بدانید که اصلیترین صادرات ترکیه به اروپا خودرو است.
- خودروهای آلمانی، دیزلی و دندهاتوماتیک، محبوبترین خودروها در ترکیهاند.
- حجم سیلندر خودرو، مالیات سالانه شما را تعیین میکند.
- بیمه شخص ثالث از بیمههای اجباری است که قیمت آن بسته به مدل ماشین متفاوت است ولی بیمه بدنه اختیاری است.
یک پاسخ
شما پیج اینستا هم دارین؟ ❤️❤️❤️
فروشگاه تهلوکس