دیپورت شدن از ترکیه مسئلهای است که بسیار ساده با رعایت نکردن نکاتی ممکن است برای هر فردی اتفاق بیفتد. در واقع نیازی نیست که شما از اراذل و اوباش باشید تا مشمول اخراج از کشور شوید. بلکه حتی فراموش کردن تمدید ویزا میتواند شما را گرفتار این مسائل کند. دیپورت و یا اخراج از کشور به هیچ عنوان خوشایند هیچکسی نیست و علاوه بر اینکه میتواند به دلایل مختلفی رخ بدهد ممکن است به سادگی هم قابل رفع باشد. اگر میخواهید در این رابطه بیشتر بدانید میتوانید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. دیپورت شدن از ترکیه میتواند به شکل موقت و یا دائم صورت بگیرد. دیپورت دائم همانطور که از نامش پیداست به شما به هیچ عنوان اجازه ورود دائم به این کشور را نمیدهد ولی دیپورت موقت شما را موقتاً از 3 ماه تا 5 سال از کشور اخراج خواهد کرد.
دیپورت شدن از ترکیه ممکن است شامل چه کسانی شود؟
- اگر کسی بیش از مدت اعتبار ویزای خود در ترکیه بماند، مشمول جریمه خواهد شد. اگر فردی از پرداخت این جریمه خودداری کند دیپورت خواهد شد.
- اگر فردی دارای بیماریهای مسری باشد یا مبتلا به جنون باشد و وضعیت حال او سلامت جامعه و حتی نظم عمومی را به خطر بیاندازد، دیپورت خواهد شد. البته فراموش نکنید اگر فرد مشکلی برای جامعه درست نکرده باشد، یا توان مالی داشته باشد و بتواند از پس هزینههای بیماری بر آید یا اصلاً از ابتدا برای درمان بیماری به ترکیه سفرکرده باشد شامل این قضیه نخواهد شد.
- اراذل و اوباش، روسپیان، قاچاقچیان، هر فردی که به جرم تکدیگری دستگیر شده باشد دیپورت خواهد شد.
- ترکیه بنا بر امضا کردن قرارداد استرداد مجرمین هر فردی را که بر طبق قانون کشوری دیگر، متهم یا مجرم باشد را دیپورت خواهد کرد.
- اگر کسی در زمان زندگی در ترکیه وضع مالی مناسبی نداشته باشد ممکن است از این کشور دیپورت شود.
- برهم زدن نظم عمومی کشور یا مشارکت در آن، منجر به اخراج افراد از کشور خواهد شد.
- ورود غیرقانونی به ترکیه مشمول دیپورت خواهد شد. شما اگر غیر قانونی به این کشور وارد شده باشید حتی اگر حین خروج دستگیر شوید، از ترکیه اخراج خواهید شد. ماندن بیشتر از مدت ویزا نیز همین وضعیت را دارد.
- کسی که درخواست پناهندگیاش در ترکیه رد شود دیگر به هیچ عنوان حق ماندن در این کشور را ندارد.
- اگر کسی در دادگاه محکوم شود از این کشور اخراج خواهد شد.
چگونه میتوانید ممنوع الورودی خود را به این کشور حل کنید؟
اگر شما به ترکیه ممنوع الورود شده باشید، همچنان طی روشهایی میتوانید این وضعیت را تغییر داده و مجدداً به این کشور وارد شوید. قدم نخست برای این کار این است که دلایل محکمی برای رفع ممنوعیت داشته باشید. شما میتوانید با مراجعه به کنسولگری ترکیه در ایران برای یکی از انواع ویزا درخواست بدهید، این ویزا میتواند ویزای تحصیلی یا آموزش زبان و امتحان تومر باشد یا برای ویزای کاری اقدام کنید. اگر با درخواست شما موافقت شد شما پس از پرداخت جریمه میتوانید مجدداً زندگی خود را در این کشور از سر بگیرید.
بازداشت مهاجران غیرقانونی به چه صورت است؟
اغلب افرادی که با مشکلات اقامتی ازجمله نداشتن ویزا، وجود ابهام در تشخیص هویت، برهم زدن نظم عمومی وارد ترکیه میشوند، در صورت بازداشت به بازداشتگاه عزل فرستاده میشوند. اگر کسی برای این موارد بازداشت شد میتواند به حکم اخراج خود از ترکیه اعتراض کند و یا حتی کمکهای بینالمللی را درخواست کند. حتی درخواست کمک حقوقی رایگان برای افراد نیز رایگان است. افراد ممکن است حتی تا یک سال در این بازداشتگاه نگه داشته شوند تا تکلیف اقامتشان در ترکیه مشخص شود.